Plannja Flex – fleksibelt og håndterbart tagstensprofil til det nordiske klima.

Den rette vinkel

Anders Eriksson i Plannja er manden bag udviklingsarbejdet med det nye tagstensprofil Plannja Flex. Det produceres i stål og aluminium til det nordiske klima. Taget blev udviklet under mottoet: let at lægge, let at beundre.

Ni måneders udviklingsarbejde ligger bag det nye Plannja Flex. Ekstra stor fokus fik håndterbarheden. Det nye tagstensprofil skulle være enkelt for forhandlerne at have på lager og enkelt for kunden at transportere hjem og montere på taget.

«Taget skal desuden være pænt og holdbart» fortæller produktudvikler Anders Eriksson yderligere.

Resultatet blev Plannja Flex, et tag med to moduler. Flex-modulet har dækkende mål på 700 mm x 1100 mm og vejer ca. 4 kg pr. styk i stål og 1,7 kg i aluminium. Et pladetag vejer mindre end en tiendedel af hvad betontagstenstag vejer. Den lave vægt er en klar fordel med tanke på sneophobning.

Hvilke øvrige tanker havde Plannja i forhold til designet?

«Takket være Plannja Flex’s stenhøjde på 30 mm har vi udviklet et tagstensprofil med karakter og distinkt design. Det har desuden en rille på toppen, altså linjer i form af forsænkning i pladen, som gør, at profilet tåler højere belastning.»

Udviklingsteamet i Plannja har anstrengt sig for at få en pæn skyggeeffekt på pladen. Det får man ved at finde korrekt vinkel på modulerne. Med optimal vinkel er det desuden lykkes at dæmpe skruerne, så befæstelserne bliver mere diskrete.

«Vi har ikke skjult skruerne helt, bare skjult dem lidt. Vi ønsker, at alle, som selv skal vedligeholde sit hus, også skal kunne lægge sit eget tag.» afslutter Anders Eriksson hos Plannja.

Læs mere om Plannja Flex her.