Kobber

Tidløst og eksklusivt materiale til tagafvanding for arkitektonisk særpræg.

Kobber er et af de ældste metaller, man kender. Kobber betragtes som et halvædelmetal og er derfor meget modstandsdygtig over for vind og vejr, specielt tæt ved kysterne, hvor saltindholdet i luften er høj, og i byer, hvor der kan forekomme forurening.

Plannja Tagrender og nedløb tilbydes i kobber.

Her vores facts om kobber:

Fornem patina

Kobber er det dyreste materiale, man kan vælge til sine tagrender, men også det mest holdbare. En kobbertagrender bliver kort efter montage patineret af luften og får med tiden en irgrøn overflade, som beskytter kobberet mod nedbrydning. Kobber er det eneste materiale, der ikke bliver angrebet af alger, og derfor er en levetid på 60-80 år ikke unormalt, hvilket tydeligt ses på mange ældre, historiske bygninger.

Hvorfor vælge en kobbertagrende

Kobbertagrender blev  tidligere primært anvendt til de fineste bygninger, men i dag ses de på såvel parcelhuse som industribygninger og giver et arkitektonisk flot særpræg. Hvis du ønsker en smuk patina på dine tagrender, er kobber det rigtige materialevalg. I løbet af kort tid kommer den smukke patina, der sætter et eksklusivt præg på såvel nye som gamle huse.

Montage

Tidligere kunne kobbertagrender kun monteres af professionelle, men med de nye systemer er det også muligt for gør-det-selv manden at montere kobbertagrender. Montagen kan ske helt uden svejsning og lodning, idet de enkelte elementer kan samles med en speciel montagelim, som er let at arbejde med. Der findes et komplet tilbehørsprogram til Plannjas kobbertagrender.