Plannja Green Coat Glossy

Patenteret koncept for organisk overfladebelægning.

Plannja Green Coat er et patenteret koncept for organisk overfladebelægning. En betydelig del af konventionelle opløsningsmidler er erstattet af vedvarende, reaktive opløsningsmidler, som fremstilles af naturlige olier, fx RME (rapsoliemethylester).

Finessen med et reaktivt opløsningsmiddel som RME er, at det fungerer som opløsningsmiddel under fremstilling, applicering og indtil farven kommer ind i hærdningsovnen. Derefter bytter RME rolle fra at være et opløsningsmidel til at være en permanent farvekomponent og reagerer med polyesterbindemidlet i stedet for at fordampe som et konventionelt opløsningsmiddel. På denne måde udgør en del af RME-molekylet en del af den færdige farvebelægning.
Konceptet medfører en række fordele i hele kæden fra farvetilværkning til slutanvendelsen af det båndlakerede produkt. Ud fra arbejdsmiljøsynpunkter så indebærer anvendelsen af RME en formindskning af irriterende og ildelugtende opløsningsmidler. Alkylestere af planteolier er også effektive opløsningsmidler, hvilket engang imellem medfører, at en mindre mængde RME er tilstrækkelig for at opnå den rette viskositet. Desuden så forbedres farvefilmens mekaniske modstand samt evne til at modstå vejr og vind, eftersom det er muligt at anvende en anden type af polyesterbindemiddel.

Ud fra miljøsynspunkter så er Green Coat fordelagtig, eftersom den reaktive diluter fremstilles fra vedvarende råvarer. I stedet for at forbrændes, så integreres en del af den reaktivt diluter i farvefilmen, hvilket indebærer en mindre transport af ureaktive opløsningsmidler. Samlet leder dette til en mindre belastning af kuldioxid i vores atmosfære.

• Det eneste kromatfrie produkt udviklet til nordiske forhold.
• Fremstillet i Sverige.
• Farvens glans og farve bevares længere.

Green Coat® er et af SSAB registrerede varemærker og et patenteret koncept for organisk overfladebelægning.